Autisme – HSP?

autisme

Kinderen die als label Autist krijgen opgelegd vertonen overeenkomsten met HSK Hoog Sensitieve Kinderen. Begrip wat er omgaat in het kind is belangrijk. HSK begeleiding kan het kind helpen in zijn/haar kracht te gaan staan, bij zichzelf te blijven en daardoor leren open te zijn. Door overprikkeling kan een kind autistische neigingen vertonen. HSK kinderen hebben een rijkelijke innerlijke fantasiewereld waarin zij graag vertoeven. Zij communiceren op een andere manier namelijk vanuit en in hun binnenwereld. Zij kunnen leren hoe zij naar de buitenwereld kunnen communiceren. Belangrijk is dat zij leren om te gaan met alle overmatige prikkels die zij binnen laten komen in hun binnenwereld.

HSK begeleiding kan er voor zorgen dat een kind met autistische neigingen weer open naar de buitenwereld gaat communiceren.

Bekend is dolfijnen therapie die heel goed werkt voor autistische kinderen. Dieren communiceren op dezelfde manier als autisten. Therapie met dieren zoals paarden en honden werkt heel goed. HSK begeleiding in combinatie met dierentherapie werkt zeer effectief.