Hypnotherapie/HSK begeleiding voor kinderen/tieners/jonge volwassenen

Hypnotherapie werkt zeer effectief voor kinderen. Met name HSK Hoog Sensitieve Kinderen kunnen beelddenkers zijn. Het transformeren van negatieve gevoelens bij beelden naar positieve gevoelens gaat makkelijk, zeer snel en effectief.

signs hsp

Hoog Sensitieve Kinderen kunnen lasten ondervinden door overprikkeling. Dat kan gevolgen hebben voor hun functioneren en leerprocessen. Soms krijgen HSK kinderen een label op, zoals autist, ADHD enz.. De bron van het probleem wordt daarmee niet aangepakt namelijk het te snel overprikkelt raken. Een HSK kind kan bijvoorbeeld problemen op school krijgen doordat het te druk is daar. Met HSK therapie leer ik het kind hoe hij/zij bij zichzelf kan blijven waardoor het kind niet meer overprikkelt raakt. Ook zijn concentratie oefeningen belangrijk want een HSK kind kan zeer snel door prikkels afgeleid raken.

De combinatie van HSK begeleiding en NLP/hypnotherapie werkt zeer krachtig en effectief!

Kinderen zijn kwetsbaar omdat jonge kinderen van 0 tot ca. 7 jaar eigenlijk in een staat van hypnose zijn. Ze worden nog niet beschermd door de kritische factor van het bewuste denken wat pas vanaf de zevenjarige leeftijd actief wordt. Het mentale deel dat zich bezighoudt met analytisch en logisch redeneren is minder actief. In hypnose is ook de kritische factor minder of niet actief. Dat betekent dat nieuwe informatie gemakkelijker wordt opgenomen door het onderbewustzijn. De meeste informatie heeft daarom gemakkelijk toegang tot het onderbewustzijn. Dit is de manier om te leren en te ontwikkelen. Hun verbeeldingskracht is eenvoudig te stimuleren en aanvaardt nieuwe informatie eenvoudig als een realiteit.

Tijdens hypnosesessies met volwassenen kunnen we veel details terughalen met betrekking tot de kindertijd. De negatieve woorden, vaak achteloos of uit emotie door de ouder gezegd en regelmatig herhaald, kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen als deze woorden negatief zijn geïnterpreteerd en hebben bijgedragen aan een laag zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Gelukkig is er ook een andere kant aan het feit dat de kritische factor bij kinderen niet of minder actief is. Positieve woorden kunnen een grote impact hebben. Als een kind valt en de moeder zegt: “Kom hier, dan geef ik er een kusje op en dan gaat de pijn weg”, dan wordt dit letterlijk door het onderbewustzijn als suggestie opgenomen en heeft meestal tot gevolg dat de pijn snel wegtrekt, omdat het onderbewustzijn deze suggestie kritiekloos aanvaardt. Dit is min of meer vergelijkbaar met een hypnosesessie, waarbij suggesties voor pijnbestrijding door het onderbewustzijn worden aanvaard.