Hypnotherapie als pijnbestrijding, bijvoorbeeld bij chronische pijnklachten

Hypnotherapie helpt jou om fysieke pijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Dit is handig bijvoorbeeld als je chronische pijnklachten hebt. Chronische pijn is een pijn die langer dan zes maanden aanhoudt en die volgens de medische normen geen enkel doel dient. Fantoompijn, fibromyalgie, hoofdpijnen en rugpijnen kunnen onder deze categorie vallen.

Pijn voel je immers met je hoofd! Waarom iets pijn doet of waarom juist niet is bijzonder complex. We hebben geen pijncentrum in ons hoofd. Er zijn maar liefst 9 hersengebieden betrokken bij het proces om te besluiten of er een pijnprikkel moet worden verzonden naar beschadigd of gevoelig weefsel.  Niet alleen de mate van beschadiging is een factor in de besluitvorming van onze hersenen, maar ook eerdere ervaringen, onze eigen gedachten en factoren vanuit de omgeving. Het ‘proces’ van pijn voelen en waarom iemand meer of minder last lijkt te hebben van pijn wordt op een hele duidelijke manier uitgelegd door David Buttler en Lorimer Moseley in het boek Explain Pain.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140110_00922307

Waarom hypnose een verbazingwekkend middel is om succesvol in te zetten voor pijnbestrijding wordt verklaard door onderzoek dat is uitgevoerd door bekende universiteiten zoals Harvard, Yale en Standford. Suggesties die tijdens een hypnosesessie worden gegeven zijn in staat om de cortex – het deel van de hersenen dat zich bezighoudt met logisch redeneren – te passeren en direct te gaan naar het limbisch endocriene systeem van de hersenen, dat zich bezighoudt met angst, geheugen en stress. Het limbisch systeem voert opdrachten uit die het ontvangt vanuit de cortex, maar kan ook opdrachten uitvoeren die direct via externe bronnen, of op grond van suggesties, binnenkomen. De suggesties die via een hypnosesessie worden gegevens zijn een voorbeeld van suggesties vanuit een externe bron.

Ik kan jou leren hoe jij zelf jouw fysieke pijn kan verminderen en wegnemen. Het is zelfs mogelijk om jezelf plaatselijk te verdoven.
http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2013/08/man-hypnotiseert-zichzelf-voor-operatie

Pijn is altijd een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Daarom is het belangrijk dat je bij fysieke pijn naar een arts gaat.  Indien een arts constateert dat de pijn chronisch is kan hypnotherapie jou helpen zodat jij pijnvrij kan zijn.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140110_00922307

http://www.rtlnieuws.nl/editienl/hypnose-als-medicijn

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2013/08/kankerpati%25C3%25ABnte-geopereerd-na-hypnose

pijn gedrag